En antologi

Slavar, rebeller och gifta fröknar

Den fjärde fristående antologin som dokumenterar kvinnors liv och villkor i Sverige. Utgiven i samarbete mellan föreningen Liv i Sverige och PM Bäckström Förlag, 1998. Det här var från min tid som kyrkovaktmästare i en stor Stockholmsförsamling. Inte det himmelrike, som jag som naiv 20-åring, trodde.

Utdrag ur boken: 
"Det var en söndagsmorgon och jag kom till kyrkan för att förbereda söndagens högmässa. Till min förskräckelse upptäcker jag att oblaterna tagit slut. Ve och fasa, vad skulle jag göra? Jag finkammade samtliga tänkbara utrymmen, men inga oblater. Med olust i kroppen berättade jag för dagens högmässoförättare - dåvarande kyrkoherden - att oblaterna lyste med sin frånvaro. Precis som väntat fick jag mig en avhyvling. Sedan kom order om att hämta en limpa i densammes kök. Det var fem minuter kvar. I svart dräkt och pumps rusade jag över kyrkogården, genade genom prästgårdens trädgård och in genom köksingången. Som en stressad furie lyfte jag på handdukar, öppnade skåp och lådor. Men ingen limpa! Jag kände mig som första klassens inbrottstjuv då kyrkoherdens familj låg i andra änden av huset och sov, helt ovetande om mitt intrång. Vad skulle jag göra nu?" 


Förlag: Liv i Sverige och PM Bäckström Förlag
Utgivningsår: 1998 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång