Böcker

Mina böcker, böcker jag medverkar i och en uppsats

Vill du läsa någon av de artiklar eller lyssna på någon podcast jag medverkar i hittar du det under Nina Tegar. 

Dyrköpta lögner, 2022, Joelsgården Förlag. 

Lilian tar en simtur kvällen innan hon ska resa till New York för att äntligen få ställa ut på ett av de mest anrika gallerierna. Något hon längtat efter i hela sitt liv. Hennes spelmissbrukande son Andreas är lärare i Strängnäs. Han råkar i klorna på farliga kontakter och snärjer in sig i en härva av lögner. Hans liv knakar i fogarna och på kort tid håller hela livet på att rämna. När Lilian dessutom försvinner är katastrofen total. Det visar sig att Lilian mördats och han blir misstänkt. Strax därefter hittas ytterligare en mördad person. Finns det ett samband? Kriminalpoliserna Birgitta och Markus står inför två svårlösta fall. Tiden börjar bli knapp om ytterligare mord ska kunna förhindras.

Som elefanterna bär sina betar, 2019, Tegar Förlag

Efter år av skräck och misshandel finner Kristin äntligen styrkan att slå sig fri. Bakom sig lämnar hon sin man och sina barn, som plötsligt blir utan sin mamma... 

Läs hela utdraget och mer om boken...

Finns även som ljudbok. 

Aldrig nånsin nånstans förut, Erotique Féminine bokförlag, 2002. 

Boken handlar om Moa och om att förlora den man älskar till döden. Men också om att träffa en ny kärlek, att gå vidare i livet samtidigt som skuldkänslorna väller in. Mer om boken...

Finns även inläst som talbok av Helena Gripe. Sensitive barn, 2018, Cappelen Damm/Sensitiva barn, 2019, Egia. Skriven av Märtha Louise och Elisabeth Nordeng i samarbete journalisten Kjersti Salvesen. 

Medverkar gör expertis på området barn och högkänslighet. Jag intervjuas om högkänslighet i skola och förskola. Utdrag: 
"Tegar säger att de högkänsliga barnen ofta känner sig annorlunda i skolsammanhang. De kämpar för att anpassa sig till mallen för hur en god elev ska agera och uppföra sig..."

Läs hela utdraget...


En livsomvälvande händelse! Det är vad mitt bidrag, i föreningen Liv i Sveriges och Migra förlags, pinfärska antologi handlar om: 

"Erik är den som skjuter på, den andre ambulanskillen drar båren och vi springer in genom akutens skjutdörrsentré. Inte jag, för jag ligger bara där och följer med, känner vinddraget över ansiktet när vi passerar dörrarna. Innanför blir vi stående någon sekund, den andre ambulanskillen vars namn jag inte uppfattat rycker min äckliga och fyllda kräkpåse ur handen, slänger den och ger mig en ny. Han drar i ett snöre i taket och så fortsätter vi framåt." 

Vill du läsa mer eller ta del av de andra bidragen mejla din beställning till: info@livisverige.org. 

Slavar, rebeller och gifta fröknar, antologi, Liv i Sverige och PM Bäckström förlag, 1998. Utdrag ur mitt bidrag Den öppna famnen: Det var en söndagsmorgon och jag kom till kyrkan för att förbereda söndagens högmässa. Till min förskräckelse upptäcker jag att oblaterna till nattvardsgången tagit slut. Ve och fasa, vad skulle jag göra...?

Läs hela utdraget och mer om boken...

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång